besvikelser

Besiktning av hus är inte bara på gott. Eller.....kanske....det visade sig iaf att vi bott i ett riktigt .....råtthål.? I badrummet är hela golvet blött....det är tydligen gjutet golv under plastmattan och det är fuktigt rakt igenom. Besiktningsmannen fotade från alla ventiler i grunden. Det måste rivas upp hela golvet.
På vinden över matrummet är det mögel på takstolarna. Vi kan inte säga hur angripna de är men det måste saneras och sättas dit bättre ventilation för tydligen står luften still däruppe. Vi som tycker huset är kallt - det är det inte! Det är väldigt välisolerat.
Så vi har tre val.

Antingen behålla huset, bo kvar alltså...och renovera det. Ca 2-300 000 kronor.....det har vi inte och kan inte låna upp det vare sig på huset eller våra inkomster. Så det sket sig då......

Sälja det i befintligt skick och dra av 100 000 på priset till de som beställde besiktningen och fortfarande vill ha råttboet. Då är vi utfattiga men av med bekymret.
Vi har inte till någon ny kontantinsats som bankerna kräver idag. 10% av en miljon som alla hus kostar är 100 000....vilket vi kallt hade räknat med.

Eller elda upp skiten. Då har vi tak och mat i Skänninge.

Så nu säljer vi huset och önskar dem LYCKA TILL! Sen får vi ta tag i resten när chocken lagt sig.
Vi ska väl bo nånstans iaf.....husvagnen eller en lägenhet.
Man dör säkert inte av att bo i lägenhet .
Bara det att man får inte det med 10 katter. Och vi kan inte bo i trappuppgång, då får jag skäms om maken inte kan gå där för det är andra där.

Så just nu vet jag inte hur det ska bli alls.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback