rensar bland skräpet

Roger kom klockan tio i morse och hämtade vår gamla braskamin, och jag fick en hög med 500ringar.=)
Vi har tömt ena boden och maken hugger ved till vintern och lägger in där. Sedan har jag städat den nya friggeboden vi byggde förra sommaren. Det blir så fint där nu, där kan man både sova över eller sitta på trappan och njuta av kvällssolen. Men jag har även tagit fram staffliet. Så om andan skulle falla på, så...
Mormors gungstol står där och jag har lagt renfällen i den. Man kan så gott bara vara där, sitta lite och gunga tänka på livet och på gotland. När jag ska få åka dit igen.
Men sen har vi en bod till. Den har varit överfull!! Men idag började jag att rensa. Har fått fram arbetsbordet. Och en smal gång in. Sen tog vi och fyllde hela volvo-combin och for till soptippen. Åh vad gott det var!! Vi åkte även till makens mor med ett par säckar kläder. Det hon inte kan ha och påta i trädgården i, det blir mattrasor. Och så får jag en ny trasmatta till husvagnen. Det är det som kallas återvinning och kretslopp.
Men jag tror allt att det blir i alla fall två resor till, till tippen. Men det känns så bra att göra sig av med massa skräp, de samlar bara dåligt samvete.
Och.. när vi satt där hos svärmor och svärfar säger de att de vill ha iväg deras soffa. Till blocket.se eller till tippen? Nja...ja, jag ringde till min äldste son som nyss separerat och kommit på att han ingen säng har. Han hade ingen soffa heller!! Återvinning!!
Vilken bra dag det blev idag!!!

LOVISA

Tänkte ni ville höra lite om boken jag håller på med.
Den handlar om Lovisa. Hon är född och uppvuxen på en krog/horhus i Stockholm 1740-1755.
Man får följa hennes år genom livet och hur hon som 15- åring bryter upp(varför?) och beger sig till Visby. (varför just visby?)Där hon träffar den stilige sjömannen Jacob som blir hennes stora kärlek. Vi får följa hennes väg till en enastående självständig kvinna som vet vad hon vill och ser till att också komma dithän. (Undra vad hon gör?)Än vet inte jag heller hur detta ska sluta.

Dagen efter

Jaha nu ska vi då få nya regler för de sjukskrivna
nya regler för de arbetslösa
nya regler för oss husägare
nya regler för alla småbarnsföräldrar
nya regler för de gamla
nya regler i skolan
ny skatt
ny sjukvård

jag kan inte säga annat än att det ska bli ganska spännande med ett helt nytt samhälle!
Det känns nästan som när jag var liten och min farmor, som var jehovas vittne, hade möte hemma och vi satt och väntade på att världen skulle gå under i augusti 1968. Jag satt vid farmors köksbord varje dag och väntade och väntade och...inget hände.

inte kul...

Jag har inte haft feber sen jag var 12 år. Och det är inte kul alls!!
Det började med ont i halsen sen började det klia innanför trumhinnorna. Sen började snoret rinna. Och idag hostar jag....hosta! Fy fan vad det är skabbigt. Jag skulle kunna hosta tills jag kräks.

Jag hatar att ligga i sängen och vara sjuk. Jag vill ligga där och vara frisk.
Sen ringde äldsta sonen.
Jaha, och nu har han då gjort det som vi undrat över i tre och ett halvt år. Bett henne flytta.
Och det gjorde hon ju då. Igår ringde han och sa att livet var underbart. Att få vakna på morgonen utan att någon skrek åt honom att vara tyst. Men idag hade då denna underbara fd flickvän ringt och undrar när de skulle dela bohaget. Då kom väl den äldste sonen på att så lätt skulle det då inte gå.
OJ, trillade poletten ner!?
Att hon hade del i "hans soffa"....
Huset är hans. Men resten då? Jaha. Och det är då man ramlar tillbaka till gamla vanor igen...och blir mamma.
Jag som glatt mig så åt att mina barn var vuxna och klarade sig själva. Att jag t o m sagt..
"Jag har inga barn längre, jag har tre vuxna söner:"

Hon har varit så trevlig och mysig flera gånger, hans utflyttade flickvän. Men hon har ett sånt 7helvetes humör. Något som vi kanske inte är så vana vid. Vi blir arga men det finns ingen anledning att kalla varann fula saker för det. Vilket då hon tyckte. Något som nu min äldste son lessnat på.
Jaja, det är nu kanske hans bekymmer detta att lösa, men...
MIN KAKSMULA!!!!!!!!Hur ska det bli med min kaksmula?
Jag känner att detta är väldigt egoistiskt. De behöver inte vara tillsammans. Men jag vill behålla min kaksmula. Väldigt gärna. Vi tog emot honom med hull och hår när han kom. Kan hon nu bara rycka bort honom från oss??? Tänk om jag aldrig mer får se honom mer. Men hur ska detta nu gå...jag vet inte...