regnig lördag

Fasen jag behöver ju lite värme till växthuset och till min frusna själ. Detta regniga iskylda väder är inte roligt längre. Jag vill städa altanen, så mer frö, gräva opp den bautabigga spireabusken där jag ska göra en vit rabatt. men i stället får jag foga mig och sortera dukar och gardiner och kläder. Nu har vi tagit bort garderoberna från sovrummet. En har vi slängt ut. En har fått byta plats med vår f.d hemska hembyggda hatthylla i hallen, den står nu i boden som maken kan ha jobbarstinkarkläder på. En har vi tryckt in i hörnet bakom skrivbordet. Och i den får nu papper och dukar samsas. de få som blev kvar efter den stora utrensningen. Bara några som mor har broderat. Och sen vävda av x svärmodern. De fick vara kvar. Sällan man byter dukar så som gjorde förr varje gång man städade. man måste ha gillat att stryka då, men jag har nog mest haft juldukar liggande i strykhögen tills de är dax att lägga på igen.
Och så vände vi på hela rummet, sängen där garderoberna var och skrivbordet där sängen var. det blev rymligare hela rummet. Och, nästan det bästa.
jag ska ju skaffa mig ett nytt yrke. Jag ska bli ornitolog.
Stövlar, kikare och kaffekorg är allt som behövs. Men nu förstår ni, kan jag ligga i sängen och titta rakt ut i skogen och på den stora björkens fågelholk har idag flyttat in ett talgoxe par. Tänk, jag skippar stövlarna och kikaren, tar med kaffekoppen och lägger mig på sängen och JOBBAR!!!
Kan det bli bättre...sen när jag blir heltidsförfattare kan jag nog kombinera de två jobben....


Snyggaste t-shirtar

hittar du om du knappar in på min länk---design!!!

hos sonen idag

idag är jag hos Dennis och vi ska sy färdigt mina panellängder som ska vara som "garderobsdörrar" i mitt dressingroooom. Sen är det klart men nu har vi magkatatrrbåda två så vi kankse får ta en promenix till apoteket i stället. Dennis är barnvakt till flickvännens katt Svante. En stor tjock röd hankatt, kastrerad tack o lov. Norsk skogskatt.  Söt är han och gillar gå på tangentbordet men fasen vad jag får hår i näsan, gå den katten...=)
Flickvännen som är på Rodos. Är inte det lite orättvist,va...nja, hon kanske har det rätt tråkigt. Blir rödfnasig och inga goda paraplydrinkar...eller eller aldelles aldelles underbart!!!!

Äh har det äran
DUMSNUT!

oj...

Borde haft lite mer magkatarr för jag gick ner ett helt kilo!!!
Men nu sitter jag här igen med en päronsplitt, fan, det är inte bra med glassbilen alltså. Han har även lärt sig att sakta in lite precis utanför oss ifall att vi vill handla....det vill vi ju egentligen inte, men det är den inre rösten som driver oss......köp glass.....köp glass.....
Och jag hittade ett pringle-chips-rör som jag hade glömt. Jag sparar småpengar i dem. det är chips-rör kvar hemma efter yngste sonen, själv äter jag INTE chips!! Så det så!
Och det röret räckte till två onsdagar. Men nu är det tomt, dax att börja spara igen då.
Hahaha, mamma fyller en kaffekopp med småpengar och så tömmer hon den i min byxficka. Sista gångerna har jag tömt fickan hemma hos mittensonen, han har behövt dem mer än jag men vad säger ens glass-samvete om det då?
det vet inte jag.
Vi måste ställa in vår tänkta stockholmsresa iallafall. Det stämmer inte med mina -hans-dina tider, jaja det blir en annan gång.

Han sonen alltså, hade fått en av sina egna designade t-shirtar på svart tröja med guldtryck, en sån måste man ju bara ha alltså!!!!!


magkatarr

Det är inte ett dugg kul. Jag mår illa och lever just nu på proviva och knäckebröd. Men jag har väl mig själv att skylla att jag får det. jag vet att jag måste sköta mina avslappningsövningar varje dag. Jag vet att jag borde sova middag varje dag. Jag vet det!!! Men,...det är ju så mycket jag vill göra nu ju!!
Dressingroooomet är snart klart, har fått upp hyllor och plockat upp 27 par skor på fina rader. Har plockat ner alla mina pyamasar i en fin korg. Och sen måsste jag ju titta lite till växthuset. och jag måste fundera en hel del på om när var hur jag hör från förlaget. Och en massa måste jag fundera på nästa bok.
har tömt två garderober...det blev två säckar som jag ska skänka till behövande barn i Ryd.
En gång när jag hade två jobb gillade jag att shoppa....
Tänk om jag lagt pengarna i garderoben istället för kläder jag ändå knappt använt....
Klok klok efterklok
Det är bara en vanlig tok
Som inget vet
som inget vet


trädgårdsdax

Ja, nu har jag nästan krattat färdigt och hittat början på b¨åde pärlhyacinter, och krokusar mm mm.
Och jag har idag städat i växthuset. Grävt runt lite ny blå korn,  flyttade på vindruvan så jag får tomaterna mot solsidan, och mina ros och syrenskott från i höstas kommer så fint. De ska få växa till sig lite sen ska de ut. just nu sitter jag och tittar på rådjuren som betar på gärdet. de är tre idag, igår var de fem. De har varit tre hela vintern. men nu har gässen gett sig iväg, det börjar torka upp ordentligt.
Vi har grejat i dressingroooomet oxå, satt upp skåpen och alla väggskenor börjat såga till hyllplanen men måste ut i boden och leta efter kortare skruv men det orkade jag inte så det får vara till i morron. Jag är trött ikväll ska nog lägga mig och läsa medan manke ser hockey...

VÅR!!!!

Idag i tidningen hade de dagens fråga, om våren kommer till påsk?.....!!?
Tofsviporna, sädgässen, canadegässen fyller gärdet mitt emot vårt hus.
Rådjuren kommer flera gånger om dagen, de är rastlösa nu, sädesärlan satt i dikeskanten i morse och tittade på tussilagona lika förundrad som jag. Snödroppar och krokus trängs vid söderväggen, där jag har räfsat idag. Påskliljorna är ca 4-5 cm på väg. Kärleksörtens små buketter börjar sticka upp när man tar bort fjolårets torra. Fåglarna kvittrar ikapp, och mina frön på fönsterbrädan växer sig nästan för höga så de blir rangliga istället.
Blir det vår till Påsk.... det är ÄR redan vår!!!! Känn luften, gå ut och lukta. Det doftar ju...

IKEA

Jag var till ikea i torsdags tror jag det var. Sen åkte maken och jag igen i söndags och köpte hyllsystem till vårt nya dressingrooom. Och i morgon ska jag till .....ikea.
Ska köpa fler delar till hyllsystemet för vi mäter så illa att vi faktiskt får plats med mer än vad vi trodde.
Maken ville ha en x säng där men den fick inte plats, tack o lov...
Men nu har jag mätt så noga så noga att nu vet jag vad som ska vara också. Ska åka med syster och systerdotter får se om jag får med mig en son oxå. Det kan vara väldigt trevligt men oxå ruskigt jobbigt om inte alla vill titta på det jag vill titta på, men då får vi väl dejta vid korvdisken efteråt. Jaja, bara jag får fika så.
Ikväll blir här party. Jag har gjort matmuffisar med ost och soltorkad tomat. sen blir det salami, salta kex, oliver, cornichones, dadlar, och smakprov på tre nya sorter Ballerinakex. Fy sjutton va smidigt och gott o trevligt det blir. Maken tog hunden och rymde hemifrån så jag fick styra till här i lugn o ro. har t.o.m. hunnit snusa en stund. Men nu ska jag väl fixa tevatten och lite kaffe, snart kommer de, hoppas vi blir 8 stycken för då räcker vinglasen.....

var dag en gåva

Att plocka smultron då och då
trä dem på ett strå
att spara till en dag
när man jagas av en mara
Då är det gott att ha
små minnen från en dag
när man var liten och jag var jätteglad
när jag var 13 år och du en starlet till mig köpt
hur förundrad jag var
att du det visste
vad jag ville ha

Jag har lagt golv idag. I mitt nya dressingroom. Jag målade förrgår. Det kommer bli fint som 17.

Ska till Ikea på tisdag och köpa hyllserien Antonius.

Och lite annat smått och gott...


tumörer

hon har en tumör i huvudet.
den bara kom en afton.
ville väldigt illa.
den sitter så hon inte ser
den sitter så hon inte ler
den sitter där i huvudet
och växer sig stor
trind
och tjock
det växer och frodas och mår väl så gott
så jävla gott
Jag vill den inte se
jag vill den inte veta av
jag vill inte att du ska ha
jag vill ju för fan att du ska vara gla´
Jag vill ju för fan ha dig kvar

Jag blir så rädd när människor ikring mig försvinner
Men jag vet att de inte går för gott
jag vet de kommer tillbaka
alla jag tycker om
alla jag behöver
finns kvar där en annan dag
en annan tid
en annan plats
Vi kommer mötas igen
det är bara en kort stund
som du går
snälla kom snart igen

Hon kände inte igen mig
tog mig för någon annan
men du är så lik vår mia
jamen fan jag är ju din mia

Jag är ju din Miaen ledsen dag

när dagen är tung och livet känns kallt
är det svårt att se en mening med allt
så ensamt det är att bära en sorg
men bördan kan lätta med andras försorg
för tankar kan värma och ord göra gott
en blick kan berätta att någon förstått
så känn att du har ett stöd här i mig
för det ska du veta,
Jag tänker på dig...


operation blåmes

Katten Isak sitter och spanar väldigt intresserat på något, vaddå?

Jo, en blåmes har fastnat i talgbollsnätet.

Det gröna plastnätet som talgbollen är inuti. Han har fastnat med ena foten och kämpar förtvivlat att komma loss medan katten bidar sin tid och börjar slicka sig om munnen...


Åt helsicke med rädsla för fågelinfluensa!!

På med hanskar och beväpnad med en sax ger jag mig ut på räddningsexpedition.

Jag tar den lilla blå i handen och klipper loss den lilla foten så försiktigt, så försiktigt.

han ligger så stilla och lugnt i min hand men jag känner hur hans hjärta pickar så fort, så fort.

Så, nu är foten loss och jag tänker att jag sätter honom i granen så han kan gömma sig men inte sätter han sig där, vips så flyger han sin kos. Rakt in i skogen.
Oj, vad fint det känns. Katten blänger på mig, jajaja, du kan få torrfoder..
Och maken min, som är så blödig och inte törs ta i blåmesen alls utan står på trappan och biter på naglarna han pustar ut nu.
"ÅH, vad dduktig du är" suckar han.

Jaa, det var jag!!


ok...det är vår!!

Jo, nu är det vår. Detta är alldeles vanligt hederligt aprilväder!!
Påskliljorna på söderväggen syns. Det är frösådder på fönsterbrädan i sovrummet. Det är en helt annan luft och man kan sitta ute med kaffekoppen och en pläd om sig. Fåglarna är och kollar in fågelholken utanför soldäcket. Men ingen snapphane har kommit och det är en sådan som sen kommer flytta in. Men blåmesen är så intresserad. Växthuset viskar till mig..."kom..kom...kom..."
Snart, snart kan jag sitta där inne och bara glo. På min lilla pall. Det är så gott och sitta där och titta på när det växer.
Men efter en kul men hektisk helg så har jag sovit hela eftermiddagen, var bara och hämta hem hunden.
Men jag ska jobba inatt så i morron sover jag nog mer. Det känns lite trist att sova när solen skiner men men..