besvikelser

Besiktning av hus är inte bara på gott. Eller.....kanske....det visade sig iaf att vi bott i ett riktigt .....råtthål.? I badrummet är hela golvet blött....det är tydligen gjutet golv under plastmattan och det är fuktigt rakt igenom. Besiktningsmannen fotade från alla ventiler i grunden. Det måste rivas upp hela golvet.
På vinden över matrummet är det mögel på takstolarna. Vi kan inte säga hur angripna de är men det måste saneras och sättas dit bättre ventilation för tydligen står luften still däruppe. Vi som tycker huset är kallt - det är det inte! Det är väldigt välisolerat.
Så vi har tre val.

Antingen behålla huset, bo kvar alltså...och renovera det. Ca 2-300 000 kronor.....det har vi inte och kan inte låna upp det vare sig på huset eller våra inkomster. Så det sket sig då......

Sälja det i befintligt skick och dra av 100 000 på priset till de som beställde besiktningen och fortfarande vill ha råttboet. Då är vi utfattiga men av med bekymret.
Vi har inte till någon ny kontantinsats som bankerna kräver idag. 10% av en miljon som alla hus kostar är 100 000....vilket vi kallt hade räknat med.

Eller elda upp skiten. Då har vi tak och mat i Skänninge.

Så nu säljer vi huset och önskar dem LYCKA TILL! Sen får vi ta tag i resten när chocken lagt sig.
Vi ska väl bo nånstans iaf.....husvagnen eller en lägenhet.
Man dör säkert inte av att bo i lägenhet .
Bara det att man får inte det med 10 katter. Och vi kan inte bo i trappuppgång, då får jag skäms om maken inte kan gå där för det är andra där.

Så just nu vet jag inte hur det ska bli alls.
tack

Mamma Laila, ja det kanske är vad jag behöver just nu=))) Det gör inget....vi är ju en rörig och stor familj med alla våra barn, Björn kallar mig för mamma "för det gör ju Johan" och då blir det så.....och våra kissebarn har vi ju ihop med.
Annas Gry och min Jesper=)))
Idag har jag pratat med min chef. Hon tycker jag ska ta det primära först. Alltså att lära mig att stå -innan jag börjar jobba igen. Men FK, kuratorer, läkare har ju blåslampa i häcken så det verkar vara så sabla bråttom så jag hinner inte med mig själv ens....jag har en nattjänst som de sagt och jag känt att jag inte orkar för kroppen säger ifrån.
Jag har gått på dagtjänst nu ½ år som jag inte klarar för huvudet säger ifrån.
Så vem ska bestämma kroppen eller huvudet? Det är väl inte undra på att man känner sig som fler personer.......
Kroppen vill en sak, huvudet vill en sak och Mia vill skriva dikter och måla men kan inget just nu!!

None
låt själen bara vara