bookcrossing.com

När vi var i Nora på semestern gick vi efter strandpromenaden och där är en byst av Maria Lang. Deckarförfattaren, om nån inte visste det...vid den stod en bok lutad. Jag tog upp den och i den satt en lapp.
"Vasågod, ta med mig hem och läs mig. Sen lämna mig någonstans så andra kan läsa mig."
Jag gjorde så. Det stod ett id-nummer i boken som jag registrerade på bookcrossing.com
så kan man följa bokens vandring vidare.
Jag lämnade den på Mariastigen i Hjo där vi senare kom på vår semestertur.
Någon har hittat den och läst den och lämnat den vidare, ett spännande sett att följa en bok.
Jag har nu tagit en av mina många böcker och registrerat den på bookcrossing.com
och lämnat den på ett café här i staden. Det blir kul att se vart den tar vägen.

Andreas

Han heter så, han som jobbar på dataföretaget som fick min hårddisk att vekna och släppa ur sig allt den hade i sig. Jag blev så sabla glad!!! Köpte en pärontårta och åkte dit med!! Men när jag stod där på MAXI och skulle betala tårt(fan) så hade min käre make "lånat" mitt kort...
Då fick jag stå där och rodnande be kassörskan parkera kvittot och så springa ut och hämta mitt kontokort hos maken som vänligt men bestämt hade lämnat önskemål om att slippa följa med sin hustru in på maxi denna fredagfm...DET VAR INTE JÄTTEKUL!!!
men det var det när jag kom hem med backup cdn och kunde plocka tillbaka allt från den till min nya fina dator. Och vet ni....jag har köpt ett 25-pack..............med CD-R!!!!!!!!!!!!!!
och lärt mig SPARA!!!

åsknedslaget

Den slog ner. Här i min dator. Jag som hade tredje boken på gång. Eller hade..jag har!!
Datorn var helt död. Men sonen tror att det går att rädda hårddisken...håll nu alla fu....ng tums!!
Disketter, cd-rom...vad är det....snyft...nej, jag hade inget sparat på det. Nej, ja jag vet att jag inte är klok men det är väl därför jag började skriva, för att hjärnan min dog en dag i februari.
Jag har allt på papper. Jag har varit väldigt ordentlig med att skriva ut. Dels för att jag tycker att det är lättare att korrekturläsa från papper, dels för att jag får mer hum över hur mycket det är. Så om någon har några tips hur man räddar en död dator så, ge mig dem!!!
Hur jag skriver nu?...ja, som blivande författare kan man ju inte vara utan...det var ju bara att gå och handla. Men det går på försäkringen. Hemförsäkringen. Tack och lov.

nya tag

Livet går vidare. Det bara är så. Jag saknar dig så. Jag går i dina skor, jag har fått dem.
Vi sa farväl en dag som solen sken och det var så varmt att svetten rann efter ryggen på oss. Men vi var fina allihopa, du hade varit stolt över oss alla. Alla barn och barnbarn. Barnbarnsbarnen var inte med, men vår kaksmula kom med på fikat efteråt som vi hade i systers trädgård. Och han kan få alla att skratta. Även när sorgen finns där kan kaksmulan få en att le.
"Håll om farmor lite"... din mjuka lilla arm runt min hals. Så gott, så trösterikt, så lovandes om framtider som ska komma. Om att det är en dag i morgon med. Vi har minnen av dig. Som vi sparar.